Leagane albe

Parcul Golurilor a fost înființat în anul 2006, de către Wolfgang Lerke, ca o punte de legătură, de prietenie strînsă dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania. La etapa actuală acest parc nu este prea popular printre locuitorii satului, necesită obiecte de atracție. Legănele albe îl vor revitaliza fiind o noutate pentru locuitorii satului Budești și pentru vizitatori. Astfel de leagăne au fost amenajate și în or. Chișinău în cele mai populare zone de odihnă, drept rezultat se bucură de foarte mare popularitate printre vizitatori. Leagăne albe -o oază de relaxare chiar în inima localității.
2023
Share:

Parcul Golurilor a fost inființat in anul 2006, la propunerea Ex Ambasadorului  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Wolfgang Lerke, avînd o suprafaţă de 44 de ari, parcul are forma unei mingi de fotbal, iar numărul de copaci plantaţi era de 147 – numărul total al golurilor din cadrul Campionatului mondial de fotbal din Germania. Acest parc este şi o punte de legătură, de prietenie strînsă dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania. Acest parc a fost inaugurat în data de 3 octombrie, de Ziua Unificării Germaniei, fiind un simbol al unităţii sportului şi mediului înconjurător.

La etapa actuală  acest parc nu este prea popular printre locuitorii satului, necesită reabilitare și revitalizare.  Leagănele albe ar atrage mai mult tineret să se recreeze în timpul liber, astfel se va crea o oază de relaxare chiar în inima localității. Astfel de leagăne au fost amenajate și în or. Chișinău în cele mai populare zone de odihnă, drept rezultat se bucură de foarte mare popularitate printre vizitatori.

E necesar de a efectuat în mijlocul parcului în fomă de hexagon lucrările de sudare, șlefuire, grunduire, vopsire, asamblare și montare a construcției masive, precum și cea de amenajare a teritoriului pe care se încadrează legănele.

Pe viitor din alte proiecte pentru continuitatea amenajării și atragerii vizitatorilor, ar fi bine de plantat arbori pentru a restabili numărul inițial al copacilor sădiți; Reparația bancilor existente și  amenajare unui nou teren de joacă pentru copii, reabialitat gardul și calea de acces.

Drept rezultat, vedem o zonă atractivă de relaxare pentru aprozimativ  o mii de tineri din localitate.

 

Costul estimat

164200 MDL
Pozn.: Leagăn alb Quatro 2 (1 bucați) -89000 Leagănul SOLO 1 (2 bucăți) -75200 Total 164200 Am primit o oferta de la decoratii.md

Locație

Parcul Golurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *