Scopul: Îmbunătățirea abilităților lingvistice, tehnologice și de comunicare într-o limbă străină ale persoanelor de vărstă 3-65+ din comunitate și facilitarea aprecierii altor culturi într-un mediu stimulativ.
Obiective:
– Însușirea calitativă și interactivă a limbilor străine.
-Organizarea unui proces eficient de introducere a unei persoane în valorile culturale și formarea unei personalități versatile dezvoltate și cu drepturi depline.
-De a organiza munca independentă a fiecărui copil cu material educațional individual.
-Includerea mai multor programe în același timp – pentru anumite grupuri de copii.
-Conectarea copiilor în perechi pentru dialoguri și alăturarea profesorului la conversațiile lor.
-Înregistrarea și reproducerea discursului copilului.
-Comentarea înregistrărilor de sunet și dia- și filme.
În cabinetul lingofonic, zi de zi, în jur de 60-70 persoane pot studia limbi străine, 5-6 ori pe săptămâna. Școala noastră parteneră poate oferi un salariu pentru un profesor de limbi străine.
Ca profesor pot fi și elevii noștri, absolvenții școlii noastre în calitate de voluntari.
De ce anume este planificat la Bibliotecă? Biblioteca – un loc public, activează 8 ore pe zi. Este WI-FI, rețea de energie electrică, reparația bine făcută, sala pentru activități e mare.
Vârsticii vor avea posibilitatea să lucreze în cabinetul lingofonic de dimineața până la amiază, copiii de vârsta școlară – după ore de curs, iar tineretul, maturii – seara după lucru.
De asemenea, intenționăm să lucrăm cu copii de 3-5 ani, deoarece la această vârstă copiii învață limbile mai repede. Pentru ei, cursurile vor fi scurte și interactive.
Lucrând în mod regulat în acest birou timp de un an, 500-700 de copii și adulți vor începe să vorbească fluent limbi străine. Vorbind o limbă străină, copiii se familiarizează rapid cu cultura și obiceiurile altor popoare. Pentru învățarea eficientă a limbilor străine, avem nevoie de un laborator staționar de limbi străine, care va permite și predarea la distanță a limbilor străine.
Copiii vor avea ocazia să-și dezvolte eficient auzul, vorbirea orală și scrisă, memoria de lungă șu scurtă durată.
Biblioteca Publică Budești, str, Chișinău, 115, satul Budești, municipiul Chișinău.
Acest web-site este parte al programului de buget participativ implementat în satul Budești. Primăria pune deoparte o parte din bugetul anual și apoi oamenii prezintă idei despre cum să folosească acești bani pentru îmbunătățirea orașului în anul următor.
5 Comments
Merita copii din Budesti și toți locuitori de o activitate mai larga,ma bucur de aceasta oportunitate.
Foarte reușit proiect!
Este o oportunitate extraordinara pentru abilitarea copiilor și tinerilor din comunitate – dezvoltarea si consolidarea cunoașterii limbilor, promovarea comunicării pe scară largă și, astfel, a participării copiilor și tinerilor, generarea de noi oportunități pentru orientarea profesională și dezvoltarea carierei tinerilor.
Foarte necesar proiect pentru comunitate.
Un proiect binevenit pentru elevi!