Prima întrunire publică în cadrul proiectului „Bugetare mai transparentă și incluzivă în Moldova….”

29 June 2023

Miercuri, 28 iunie am desfășurat prima întrunire publică cu comunitatea din satul Budești, eveniment derulat în cadrul proiectului „Bugetare mai transparentă și incluzivă în Moldova: implicarea cetățenilor activi și a tinerilor din trei municipii în formarea bugetării și transferul de experiență în alte municipii din Moldova”.

 

În cadrul evenimentului, s-au discutat detaliile legate de procesul de bugetare și de modul în care cetățenii se pot implica în mod activ în acest proces. Participanții au avut ocazia să adreseze întrebări și să ofere sugestii referitoare la proiectele pe care doresc să le implementeze în comunitatea lor. De asemenea, s-au prezentat exemple de proiecte care au fost deja implementate în alte municipii, astfel încât participanții să poată beneficia de transferul de experiență și să se inspire pentru propunerile lor.

Autoritățile locale au demonstrat implicare activă și au răspuns la întrebările și preocupările ridicate de locuitori în cadrul întrunirii publice și de a oferi sprijin în scrierea și implementarea proiectelor inițiate de comunitate.

Această întrunire publică a reprezentat un prim pas important în promovarea transparenței și implicării cetățenilor în procesul de bugetare. Prin scrierea de proiecte care îi vizează direct, locuitorii demonstrează dorința lor de a se implica activ în dezvoltarea comunității și de a aduce îmbunătățiri în zonele care le afectează în mod direct.

Prin implicarea activă a cetățenilor și colaborarea cu autoritățile locale, se poate promova o dezvoltare mai sustenabilă și mai incluzivă în satul Budești și în alte localități din Moldova.

 

Proiectul „Bugetare mai transparentă și incluzivă în Moldova: implicarea cetățenilor activi și a tinerilor din trei municipii în formarea bugetării și transferul de experiență în alte municipii din Moldova” este implementat de Agora Central Europe, IDIS „Viitorul”, Primăriile orașelor Strășeni și Ialoveni și Primăria satului Budești, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe în cadrul programului „Transition Promotion”.

Distribuie acest articol cu alții!
Facebook
Twitter
Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *