„Explorare și amuzament: Grădinița cu complexe de joacă în aer liber”

Proiectul „Explorare și amuzament: Grădinița cu complexe de joacă în aer liber” propune dezvoltarea unei unități preșcolare inovatoare, care să integreze o grădiniță tradițională cu complexe de joacă în aer liber . Scopul acestui proiect este de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor prin intermediul complexelor de joacă care va oferi copiilor un loc sigur , stimulant și inspirațional, în care să se poată dezvolta atât din punct de vedere cognitiv cât și emoțional. Prin integrarea unor spații de joacă inovatoare , precum teren de joacă tematic și zone de explorare , se urmărește dezvoltarea abilităților motorii , gândirii critice și a creativității. Proiectul urmărește să contribuie la formarea viitoarei generații într-un mod sănătos și echilibrat.
2023
Share:

Proiectul:„Explorare și amuzament: Grădinița cu Complexe de Joacă în Aer Liber” vizează crearea unui mediu educațional și recreativ în aer liber pentru copiii preșcolari.

Scopul principal este de a oferi copiilor oportunitatea de a se bucura de activități de joacă într-un spațiu sigur și captivant, care să încurajeze dezvoltarea lor fizică și creativă.

 

Detalii ale Proiectului:

 

1.Complexe de Joacă:

Se va construi  complexe de joacă în aer liber care va include o varietate de structuri și echipamente de joacă, cum ar fi tobogane de diferite înălțimi și trasee, leagăne, plase pentru escaladă, structuri de balans și altele.

Elementele vor fi proiectate pentru a se potrivi vârstei și abilităților copiilor preșcolari, cu atenție specială acordată siguranței.

 

2.Dezvoltarea Fizică:

Crearea  complexelor de joacă variate și inovatorii, care să ofere copiilor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile motorii, precum alergarea, săritul, escaladarea și echilibrul.

Integrarea structurilor de joacă variate precum tobogane, leagăne, plase pentru escaladă, căsuțe, panouri interactive și altele.

 

3.Interacțiune Socială:

Proiectarea complexelor de joacă pentru a permite jocuri de grup, care să încurajeze copiii să colaboreze, să împartă și să comunice.

Crearea unui mediu în care copiii pot forma prietenii și învăța abilități sociale importante.

 

4.Stimularea Creativității:

Integrarea unor elemente de joacă neconvenționale care să inspire imaginația și creativitatea copiilor.

Crearea unor zone de explorare, cum ar fi tuneluri sau structuri de balans, care să le permită copiilor să-și creeze propriile jocuri și scenarii

 

5.Materiale Sigure:

Toate materialele utilizate vor fi non-toxice, durabile și rezistente la intemperii, pentru a asigura siguranța și durabilitatea complexelor de joacă.

 

6.Amenajare Spațiu:

Complexele de joacă vor fi amplasate într-un loc cu iluminare naturală adecvată, cu suficient spațiu pentru a permite copiilor să se miște liber și să exploreze.

 

7.Varietate de Activități:

În plus față de structurile de joacă, pot fi introduse elemente suplimentare cum ar fi zone de nisip sau apă, pentru a stimula joaca creativă și explorarea senzorială.

 

8.Program Flexibil:

Copiii vor avea oportunitatea de a se bucura de complexele de joacă în timpul programului de grădiniță, în timpul pauzelor și,  în timpul activităților extracurriculare.

 

Beneficii:

  • Dezvoltarea fizică și coordonare.
  • Îmbunătățirea abilităților sociale prin interacțiuni cu alți copii.
  • Dezvoltarea imaginației și a creativității prin jocuri neconvenționale.
  • Promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

 

Concluzie:

Proiectul “Grădinița cu Complexe de Joacă în Aer Liber” reprezintă o inițiativă inovatoare care vizează dezvoltarea copiilor prin intermediul activităților de joacă în aer liber. Prin integrarea complexelor de joacă captivant și sigur, proiectul își propune să ofere copiilor oportunități semnificative de dezvoltare fizică, socială și creativă într-un mediu distractiv și stimulant.

 

Costul estimat

160000 MDL

Locația

Creșa-Grădiniță nr.1 ”Andrieș” str. Prieteniei nr.4

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *