„Echilibru în mișcare și natură”

Proiectul în cauză propune o amenajare inovatorie și prietenoasă cu mediul pentru un spațiu destinat tinerilor,încurajând un stil de viață activ și sănătos în armonie cu natura. Acest proiect combină trei elemente cheie:aparate sportive, plantarea copacilor și amplasarea băncilor pentru odihnă. 1.Aparate sportive:vor fi instalate aparate sportive moderne , concepute pentru a satisface nevoile diferite ale tinerilor.Aceste aparate vor permite efectuarea exercițiilor fizice , dezvoltarea forței și coordonării.Tinerii vor avea acces gratuit și ușor la facilitățile sportive, motivându-i să își mențină un stil de viață activ ți sănătos. 2. Plantarea speciilor de copaci: proiectul va promova îmbogîțirea spațiului cu plante și copaci selectați cu grijă pentru a se potrivi cu climatul local și a atrage biodiversitatea.Plantarea arborilor va crea un mediu prietenos cu natura. 3.Bănci pentru odihnă:aceste bînci vor oferi o oportunitate de odihnă și socializare între activitățile sportive. În ansamblu acest proiect va încuraja tinerii să se implice în activități sportive, să se bucure de beneficiile unei vieții active și sănătoase în mijlocul naturii.
2023
Share:

Proiectul „Echilibru în mișcare și natură” propune o amenajare atentă și complexă a unui spațiu destinat tinerilor , în scopul promovării unui stil de viață activ și sănătos, într-un cadru natural și relaxant.

1.Amplasarea aparatelor sportive:

  • Se vor selecta aparate de sport moderne și diverse,concepute pentru a satisface nevoile tinerilor de toate vârstele și nivelurile de fitness.
  • Aparatele vor fi amplasate într-un loc strategic pentru a crea un traseu de fitness sau o zonă de antrenament în aer liber.
  • Vor fi incluse aparate pentru exerciții cardiovasculare, precum biciclete fixe sau eliptice, și aparate pentru dezvoltarea forței,cum ar fi stații miltifuncționale și panouri pentru flexii,
  • Fiecare aparat va fi dotat cu instrucțiuni clare de utilizare, pentru a asigura o utilizare corectă și sigură

2.Plantarea speciilor de copaci:

  • Se va realiza o analiză a terenului pentru a identifica zonele potrivite pentru a identifica zonele potrivite pentru plantarea copacilor și a determina speciile cele mai adecvate pentru climatul local.
  • Se vor alege specii care să ofere umbră în timpul verii și să aducă frumusețe peisajului pe tot parcursul anului.

3.Bănci pentru odihnă:

  • Băncile vor fi amplasate în punctele strategice din parc.
  • Designul băncilor va ficonfortabil și ergonomic,pentru a asigura o experienșă plăcută pentru utilizatori.

4.Iluminatul adecvat:

  • Se va pune acent pe iluminatul corespunzător astfel încât spațiul să poată fi utilizat și în serile sau nopțile târzii, asigurând astfel vizibilitate suficientă pentru a permite utilizarea ăn siguranță a aparatelor sportive și pentru a evita incidentele neplăcute.

5.Campanii de conștientizare  și implicare comunitară:

  • Proiectul va include campanii de conștientizare și promovare a unui stil de viață activ și sănătos adresate tinerilor, tuturor locuitorilor din comunitate.

Costul estimat

200000 MDL
Pozn.: Complex sportiv cu aparate de antranament -54000lei Copaci, plantare, diverse specii- 450 lei /buc Becuri led-25 lei buc Lucrări de amenajare Costul total: 10000 EUR

Locația

Strada Grigore Vieru 1, or. Ialoveni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *