„Împreună pentru un viitor verde” (amenajarea Parcului “Sfatul Țării”)

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor parcului „Sfatul Țării” pentru a satisface nevoile moderne ale comunității , să ofere un loc plăcut pentru recreere și socializare. Planul proiectului cuprinde următoarele elemente: 1.Instalarea unui mobilier pentru încărcatul telefoanelor, trotinetelor electrice sau bicicletelor electrice. 2.Camere de supravegere: sistemele de supraveghere vor fi implementate în parc pentru a asigura siguranța vizitatorilor și a preveni actele de vandalizm sau comportament nedorit. 3.”Copac ”cu panouri fotovoltaice și WIFI: „copacul” va fi amplasat în parc , ghenerând energie regenerabilă pentru iluminatul stradal și alte echipamente. De asemenea, va oferi acces gratuit la internet prin rețeaua WIFI pentru utilizatorii din parc.
2023
Share:

Proiectul are ca scop transformarea parcului într-un spațiu modern, ecologic și prietenos pentru comunitate.

1.Instalarea unui mobilier pentru încărcatul telefoanelor, trotinetelor electrice și a bicicletelor electrice:

  • Vor fi amplasate stații de încărcare cu prize și porturi USB în zonele strategice ale parcului, pentru a facilita încărcarea dispozitivelor electronice.
  • Pentru trotinetele/bicicletele electrice , se vor pune la dispoziție stații de încărcare rapide, utilizând energie regenerabilă pentru a promova mobilitatea sustenabilă în rândul vizitatorilor.

2.Camere de supraveghere:

  • Specialiștii în securitate și supraveghere vor efectua o analiză aterenului pentru a stabili amplasarea optimă a camerelor de supraveghere.
  • Camerele de supraveghere vor fi instalate la intrările și zonele critice ale parcului,oferind o supraveghere adecvată pentru prevenirea infracțiunilor și a vandalizmului.

3.„Copac” cu panouri solare și WIFI:

  • Va fi proiectat un „copac” arhitectural înalt, echipat cu panouri solare la nivelul frunzișului pentru captarea eficientă a energiei solare.
  • Energia generată de panourile solare va fi stocată și utilizată pentru alimentarea iluminatului public din parc și a stațiilor de încărcare.
  • În partea superioară a „copacului” , se vor amplasa echipamente pentru furnizarea unei rețele WIFI gratuite și de viteză înaltă,accesibilă tuturor vizitatorilor parcului.

Proiectul va fi realizat cu sprijinul unei echipe de specialiști , care vor asigura calitatea și durabilitatea materialelor și a instalațiilor. Astfel noul aspect al parcului va deveni un loc emblemic , prietenos cu mediul înconjurător , care să promoveze sustenabilitatea și să ofere o experiență plăcută și sigură pentru toți vizitatorii parcului.

 

Costul estimat

300000 MDL
Pozn.: PANOURI FOTOVOLTAICE-5000 lei per bucată Becuri led-750 lei/bucata Conectori-100 lei /bucata Invertor 12 kw- 40000 lei Țevi inox,sudură Cabluri- 20 lei metru Camere de supravegere-5000 lei bucata Bujet total-1500 EUR

Locația

Strada Grigore Vieru 1, or. Ialoveni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *