„GreenLane”

„GreenLane”- proiect pentru crearea unei benzi verzi pentru bicicliști, separată de trotuarul destinat pietonilor și pentru a încuraja mobilitatea eco-friendly și sănătoasă, încurajând astfel colaborarea și respectul între diferitele moduri de deplasare.
2023
Share:

Scopul proiectului „Green Lane” este să creeze o infrastructură urbană inovatoare și prietenoasă cu mediul pentru deplasarea bicicliștilor,prin amenajarea unei benzi verzi. Această bandă verde va fi destinată exclusiv bicicletelor și trotinetelor,încurajând astfel utilizarea transportului eco-friendly și promovînd mobilitatea durabilă în cadrul orașului.

Detalii:

1.Planificarea traseului.

2.Marcarea și delimitarea traseului: „GreenLane” va fi marcată vizual și delimitată fizic de restul drumului, utilizând culori distinctive, semnalizare adecvată și marcaje rutiere,prntru a crește siguranța rutieră.

3.Implementarea elementelor de siguranță:în zona verde vor fi amplasate elemente suplimentare de siguranță, precum  treceri pentru bicicliști la intersecții,indicatoare și marcaje specifice pentru  a avertiza șoferii și bicicliștii cu privire la zona destinată exclusiv bicicletelor.

  1. Iluminat și dotări suplimentare cu coșuri de gunoi.

Prin implementarea acestui proiect se va crea un mediu urban prietenos cu mediul,care va încuraja utilizarea bicicletelor ca mod de  transport sustenabil, Această bandă verde dedicată bicicletelor/trotinetelor va oferi o soluție eficientă și sigură pentru deplasările prin oraș,reducând traficul și emisiile de carbon și contribuind la o mai bună calitate a vieții ăn cadrul comunității.

Costul estimat

40000 MDL

Locația

Strada Grigore Vieru 1, or. Ialoveni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *