În Coliba Albastră

Proiectul presupune un spațiu pentru copii, amenajat pentru activități didactice, recreere, lectură și joacă în curtea BPO pentru Copii „Spiridon Vangheli”, Ialoveni. Spațiul va include: •1 Foișor sub formă de „colibă” sau „Căciula lui Guguță” dotat cu scaune, masă, prize electrice •2 Terase medii pavate, dintre care una cu acoperiș umbrit+ balansoar •Turn de joacă pentru copii – cu platformă, panou de cățărare, 1 topogan, 2 leagăne, nisipieră cu accesorii •Amenajarea spațiilor verzi
2023
Share:

Obiectivul acestui proiect este de a transforma curtea bibliotecii într-o oază de recreere și un mediu prietenos pentru utilizatori acesteia. Aceasta trebuie să se identifice cu Spiridon Vangheli – Patronul Spiritual al instituției. Propunem să realizăm un Program de „Vacanță la bibliotecă”, solicitat de părinții din localitate, care doresc să-și ocupe copii cu activități pe timp de vară, iar din motiv că biblioteca nu dispune de spațiu suficient în interior, curtea bibliotecii ne oferă acest lucru.
Anual, la bibliotecă sunt organizate aproximativ 150 de activități culturale. Pe timp de vară și nu doar, planificăm o parte din activități să fie organizate în curte – „În coliba albastră”. Printre acestea ar fi: întâlniri cu scriitori; club și ore de lectură; jocuri și activități distractive; ateliere de creație precum „Clubul de animație”; Clubul „Mâini dibace”; Clubul literar-artistic al tinerilor „Amicii”, jocuri de masă, etc..
BPO pentru Copii „Spiridon Vangheli” este locul unde se adună copiii din orașul Ialoveni. Anual sunt deserviți peste 2000 de beneficiari, dintre care 1886 copii până la 16 ani.
Rezultatele preconizate sunt de a mări numărul de beneficiari ai bibliotecii și de a contribui la creșterea unei generații de copii deștepți și educați în spiritul frumosului.
Echipamente: foișor cu masă și scaune, canapea de grădină, 1 cort-baldachin mare, balansoar, leagăn cu topogan, nisipieră, arbuști, flori, iarbă, 2 prize electrice

Costul estimat

160000 MDL

Locația

Ialoveni, str. Lev Tolstoi 3, Biblioteca Publică Orășenească pentru Copii „Spiridon Vangheli”

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *